8 toffe boeken over mindset & ontspannen leven voor Sint en Kerst

Gepubliceerd op 20 november 2021

Boekentips Sint en Kerst
Zoek je nog een leuk boek om op je verlanglijstje te zetten voor Sinterklaas of kerst? Of zoek je een inspirerend boek om te geven aan familie of vrienden die graag bezig is met mentale gezondheid, mindset, zelfliefde en selfcare? Maak het jezelf makkelijk met deze lijst! Dit zijn boeken die er ook vanbinnen mooi uitzien en gemakkelijk weglezen, ideaal voor de kerstvakantie dus. Als je op de titel klikt, kom je gelijk op de plek om ‘m te bestellen of kopieer de link direct in je verlanglijstje.

Met stip op nummer 1 (en eigenlijk ook gelijk nummer 2) staan deze twee boeken ‘Loslaten’ en ‘Losleven’. Zeer prettig en mooi strak vormgegeven, waardoor het prettig leest, maar niet afleid van de inhoud. Want die inhoud, die is prikkelend.
Heb jij moeite met loslaten? Maak jij je of ben jij altijd druk, in je dagelijkse leven of in je hoofd, dan is dit boek ècht een must. Op een luchtige manier weten de schrijvers precies de vinger op je zere plek te leggen en openen ze je ogen over alles wat je moet van jezelf of denkt te moeten van/voor de wereld om je heen. Het boek Loslaten focust meer op de gewaarwording van alles wat je denkt te moeten en moedigt je aan om hier eens nuchter naar te kijken. Het boek Losleven gaat hierop door met 14 eigenschappen die nodig (kunnen) zijn voor een vrij leven.
Wie maak je hier blij mee: de millenial die altijd druk is, de work-a-holic, iemand die altijd in ‘moeten’ praat.

Hoi, hallo! Hey! Luister eens even, mag ik ook even gezien worden?
Je rent zo gemakkelijk van de ene naar de andere activiteit op een dag, dat je eigenlijk nooit even écht stilstaat. Ja, je ontspant wel, je leest een boek, kijkt Netflix. Maar wéét je eigenlijk wel wat er in je binnenste omgaat, of je al rennende wel het leven leidt dat bij je past?
Dit boek, met frisse illustraties en schrijfopdrachten, helpt je om daar eens bij stil te staan, even pas op de plaats om te kunnen horen wat je binnenste nou eigenlijk tegen je zegt.
Wie maak je hier blij mee: iemand die altijd voor iedereen klaarstaat, de gehaaste vriend, de overspannen buurvrouw.

Een welbekend boek waarin een jongen door de wereld gaat en onderweg vriendschap sluit met wijze dieren. Je zou het bijna een stripboek kunnen noemen door de vele illustraties en weinige tekst, maar dat doet bij lange na geen recht aan de kracht en bemoediging die dit boek teweegbrengt.
Wie maak je hier blij mee: iedereen! Iedereen die weleens worstelt met onzekerheid en het leven in het algemeen.

Wat is dit een mooi boekje. Vol met prachtige illustraties. Het boek is opgedeeld in 8 onderdelen van ieders leven: rust, mindfulness, passie, relaties, liefde, leven, de toekomst en spiritualiteit. Per hoofdstuk vind je na een korte introductie vele prikkelende quotes en gedachten die je gegarandeerd tot mooie en nieuwe inzichten zal brengen.
Dit is een boek dat je mooi op je salontafel neerlegt en ‘s middags met een kopje thee er even bij pakt voor wat inspiratie.
Wie maak je hier blij mee: de quote-liefhebber, de zweverige tante, de drukke moeder.

Het schijnt een kunst te zijn die typisch Nederlands is: niksen of luieren. Aan de ene kant kunnen we dat heel goed, maar in de praktijk zijn we toch vaak wel altijd met iets bezig. Écht even niks doen, dat schiet er telkens bij in of we gaan het gewoon uit de weg, omdat niks doen toch ook wel een beetje spannend is. Want wat kom je dan tegen? Juist: jezelf.
Met dit boek ga je deze spannende uitdaging aan om te leren niksen. Want dat is gewoon pure noodzaak, van levensbelang. En uiteindelijk levert het je meer op dan de tijd die je ervoor inlevert. Maar je doet het niet alleen, Olga geeft je tips & tools om mee aan de slag te gaan.
Wie maak je hier blij mee: de broer of zus die alle vrije tijd doorbrengt met de tv/tablet/smartphone/game console, de multi-passionate ondernemer, de onrustige vriend(in).

Een hartverwarmend tafelboek over het knusse gevoel van geluk dat de Denen ‘Hygge’ noemen. En dat gaat verder dan alleen het leuk aankleden van je huis, ook eten en drinken, kleding en sociale verbondenheid horen hierbij.
Laat je inspireren tot meer geluk en ontspanning met dit mooie boek vol prachtige foto’s en illustraties.
Wie maak je hier blij mee: de theeleut, de interieur-liefhebber, de tante die zoekt naar rust en balans.

Je verbonden voelen met de wereld om je heen is een verlangen dat iedereen heeft. Een verlangen waaruit dit boek is ontstaan toen deze Koreaanse grootouders via Instagram verbonden wilden blijven met hun kleinkinderen. Dagelijks deelde opa een aquarel, waarbij oma voor de begeleidende tekst zorgt. Een boek vol wijsheid, hoop en vreugde.
Wie maak je hier blij mee: de creatieveling, de (groot)ouders, iemand die worstelt met eenzaamheid.