Podcasts over...
depressie

Herken, erken en handel naar je depressie - de 100% podcast

Herken, erken en handel naar je depressie

Podcast: De 100% Podcast over body, mind & soul

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
1 op de 5 krijgt te maken of kampt met depressie. Zo zeggen de statistieken. En daarmee zou depressie in 2020 de meest voorkomende aandoening worden in Nederland. Dat is heftig en volgens Vilna niet nodig. In deze podcast legt zij uit wat een depressie is en hoe je dit kunt voorkomen of verhelpen.
Duur: 34 minuten

Over de podcast
Dé 100% Podcast van Vilna gaat altijd over Body, Mind & Soul en over hoe je gezond en gelukkig door het leven kunt gaan. Een podcast die je helpt to Master your Life. Alledaagse onderwerpen zoals omgaan met stress, zelfvertrouwen, zin maken, mindfulness en gezonde voeding passeren de revue. Vilna geeft je de laatste inzichten en praktische tips.

Depressie - het mag’er’zijn podcast

Depressie

Podcast: Het Mag'er'zijn

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
Depressie. Iedereen heeft er wel eens mee gekampt of van gehoord. Maar hoe ga je er mee om? Wat is het precies? Jordan en ik hebben er beide mee gekampt en zijn er sterker uit gekomen en willen graag onze ervaring met jullie delen in deze podcast.
Duur: 55 minuten

Over de Het Mag’er’zijn podcast
Wij praten over taboes, zelfontwikkeling en hedendaags nieuws. Ook delen wij onze eigen ervaringen en zullen wij geluid naar buiten brengen waar niet vaak over gepraat wordt.

Het recht om ongelukkig te zijn - leven zonder stress podcast

Het recht om ongelukkig te zijn. Dwars door de pijn, burn-out en depressie, met Nowelle Barnhoorn

Podcast: Leven zonder stress

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
Vijf jaar lang worstelde schrijver en coach Nowelle Barnhoorn met een depressie en een burn-out. Ze vertelt hoe ze besloot te accepteren hoe ongelukkig ze zich voelde. Ze schreef diverse boeken waaronder Dwars Door Het Donker.
Duur: 62 minuten

Over de Leven Zonder Stress podcast
Openhartige gesprekken met podcasters, auteurs, coaches en sprekers over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego en meer. Interviewer: Patrick Kicken (ex-3FM en Radio Veronica).

Tips tegen somberheid - de podcast psycholoog

Tips tegen somberheid

Podcast: De podcast psycholoog

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
Het gevoel dat je niet vooruit te branden bent, niet lekker in je vel zit en je jezelf het liefst onder een dekentje begraaft. Noem het hoe je het noemen wil: vroeg of laat krijgt iedereen er wel eens mee te maken. Gelukkig kun je door kleine aanpassingen in je leefstijl je heel wat beter voelen. In deze aflevering praten we met Bjarne Timonen, GZ-psycholoog en schrijver van 'De Leefstijlgids tegen somberheid'. Voor dit boek dook hij in recent wetenschappelijk onderzoek. Conclusie: leg je hand op je hart, projecteer je gedachten op een bioscoopscherm en koop een plant. Nieuwsgierig geworden? Luister dan naar deze aflevering.
Insta: @depodcastpsycholoog
Duur: 65 minuten

Over De Podcast Psycholoog
Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je in godsnaam stopt met het continu checken van je Instagram? In De Podcast Psycholoog bespreken we in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geven we tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Hoe ga je om met een depressie - Make Love Work podcast

Hoe ga je om met een depressie?

Podcast: Make love work

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
In Nederland zijn psychische klachten zoals depressie toegenomen tijdens de coronacrisis, vooral bij jongeren tussen de 20 en 35 jaar. We gaan daarom in gesprek met Bowie Redman om beter te begrijpen hoe je omgaat met een depressie. Als je er zelf een hebt of een geliefde. Het is Bowie’s missie om het onbespreekbare bespreekbaar te maken zodat we allemaal meer vrijheid en verbinding ervaren. En she practice what she preach. Bowie vertelt over haar eigen ervaring met een depressie en over hoe ze omgaat met de depressie van haar partner. Het gesprek gaf ons nieuwe inzichten, herkenning en steun.
Website: www.bowieredman.com
Instagram: @bowieredman
Duur: 56 minuten

Over de Make Love Work podcast
Dwight Gefferie en Mariëtte Ruggenberg geven je met hun podcast een nieuw perspectief op de liefde, relaties, seks en geluk. Je komt erachter dat jouw vreemde gedachten en gevoelens niet zo vreemd zijn. En dat taboes gebroken mogen worden. Graag zelfs. Wil je meer weten over de topics die we bespreken? Check www.makelovework.nlvoor ons retreat & festival. Of bekijk www.deupstarter.nl voor opleidingen. Volg en contact ons via instagram: @make.love.work, @dwight.gefferie, @marietteruggenberg. Of check www.dwightgefferie.com

Desiree heeft recidiverende depressies - PsychoseNet podcast 1

Desiree heeft recidiverende depressies. Ze vertelt over stabiliteit, acceptatie en medicatie

Podcast: PsychoseNet

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
Journalist Robin de Wever gaat deze aflevering in gesprek met Desiree (46). Desiree had een normaal en stabiel leven, totdat ze opeens als twintiger depressief werd. Nu gaat het gelukkig goed met haar. Zo goed dat ze Robin in deze podcast over haar ervaringen wil vertellen.
Desiree heeft last van recidiverende (terugkomende) depressies. Ze is nu twee jaar stabiel.  Medicatie hielp haar om te stabiliseren. "Maar het heeft bijwerkingen en het vlakt af", zegt Desiree.  Ze vertelt over haar afwegingen waarom ze de medicatie nu aan het afbouwen is.
Deze PsychoseNet podcast is gerealiseerd met dank aan EnableMe & Mind
Duur: 44 minuten

Over de PsychoseNet podcast
In de PsychoseNet Original Podcasts gaat Jim van Os, hoogleraar psychiatrie en psychiater, in gesprek met ervaringsdeskundigen, naasten en en professionals. In de gesprekken komen onderwerpen als psychische kwetsbaarheid, spiritualiteit en herstel aan bod. PsychoseNet.nl is hét platform over psychosegevoeligheid, stemming, trauma en herstel. Weer weten? Check de site www.psychosenet.nl

Shift depressie - EnergyJoy podcast

Shift Depressie, 3 inzichten en 2 stappen die je steunen en helpen

Podcast: EnergyJoy

Onderwerp: Depressie

Over de aflevering
Stel, je bevindt je in die oneindig lijkende loop van depressiviteit. Het voelt alsof er geen uitweg én geen remedie voor je is.
Herkenbaar? Dan is deze podcast voor jou. Je gaat ontdekken wat er écht aan ten grondslag ligt en hoe je dat met de kracht van je briljante mind, eenvoudig kan shiften.
Luister de gratis meditatie dagelijks en je leven zal transformeren.
Met deze inzichten en tools voor de mind kan je je weer vrij voelen en ga je je realiseren en ervaren dat je depressie wel degelijk kan shiften!
Op www.lisettelucas.com vind je meer over deze podcast.
Duur: 15 minuten

Over de EnergyJoy podcast
Als succes medium, intuïtief transformatie hypnotherapeut & high-frequency business coach/mentor, help ik empathische mensen en ondernemers in hun next level van impact, overvloed, vrijheid & joy te stappen. Zowel privé als in hun business & carrière!
De podcast wordt gehost door Lisette Lucas, wiens doel het is om met deze podcast jou te helpen "Shiften naar de high manifestatie frequentie van EnergyJoy en daar voorbij!"