Podcasts over...
herhalende patronen

Familieopstellingen en gedragspatronen - Bedrock Magazine podcast

Familieopstellingen en gedragspatronen

Podcast: Bedrock Magazine

Onderwerp: Herhalende patronen

Over de aflevering
In de west-Europese wereld zijn familieopstellingen voornamelijk bekend geworden door de duitse man Bert Hellinger. Hij kwam het systemisch werken voor het eerst tegen in Zuid-Afrika en vond datwij daar als Europeanen ook wel baat bij konden hebben. En dat blijkt voor sommigen ook zo te zijn, want psychotherapie wordt steeds populairder. Daarom praten we met auteur en coach Els van Steijn. Els heeft bestseller 'De Fontein' geschreven en in 2020 is het tweede deel 'Maak wijze keuzes' uitgekomen. Als er iemand is die je hierover kan bijpraten, is het Els.
Duur: 69 minuten

Over de podcast Bedrock Magazine
In deze podcast gaan Bedrock's Rosa & Lisanne in gesprek met experts op het gebied van bewust, duurzaam en gelukkig leven. De podcast is een onderdeel van het platform Bedrock.nl, een online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl.
De pijlers zijn simpel: mind, body en better world. Op Bedrock.nl vind je dagelijks informatie en inspiratie die je verder helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling. We bieden tools in de vorm van praktische tips, tricks en how to’s. Zo helpen we je niet alleen bewust te worden over zaken als (mentale) gezondheid, meditatie en welzijn, maar ook om in actie te komen.
Bedrock is voor iedereen die gelooft dat je als mens nooit af bent, maar altijd in beweging en ontwikkeling. Perfectie bestaat niet, en dat is ok. Maar de beste versie worden van jezelf, voor jezelf en de wereld waarin je leeft, is het mooiste wat er is.
Volg Bedrock op Instagram @bedrockmagazine of check www.bedrock.nl.

Beperkende overtuigingen: hoe kom je er vanaf?

Podcast: De psychologie van succes

Onderwerp: Herhalende patronen

Over de aflevering
Beperkende overtuigingen... iedereen heeft ze (gehad). Dit zijn overtuigingen die jij aangeleerd hebt gekregen, of jezelf hebt aangeleerd, die jou op een bepaalde manier beperken in het leven.
Een dergelijke overtuiging die heel bekend is en heel veel voorkomt is 'ik ben niet goed genoeg'.
Een paar voorbeelden waarin jij de overtuiging wellicht kunt herkennen:
'Ik ben niet goed genoeg voor die baan'.
'Ik ben niet goed genoeg voor mijn (toekomstige) partner'.
'Ik ben geen goede moeder/vader' of 'ik ben niet goed genoeg voor mijn kinderen'.
'Ik moet nóg gezonder leven' of 'ik ben (nog) niet goed genoeg'.
De makers hebben in hun leven ook veel te maken (gehad) met beperkende overtuigingen. In deze aflevering delen ze waar deze ideeen vandaan komen en ook hoe je ze kunt leren herkennen, erkennen en uiteindelijk doorbreken.
Duur: 29 minuten

Over 'De psychologie van succes' podcast
Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven wekelijks antwoord op al jouw vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen.
Te volgen via @psychologievansucces en psychologievansucces.nl