Podcasts over...
hoogsensitief zijn

De kern van hoogsensitiviteit inleiding - de hoogsensitiviteit podcast

De kern van hoogsensitiviteit: inleiding

Podcast: De Hoogsensitiviteit Podcast

Onderwerp: Hoogsensitiviteit

Over de aflevering
In deze eerste aflevering van "De Hoogsensitiviteit Podcast", vertelt Adriana kort over de rol van hooggevoeligheid in haar leven. Waardoor je zult begrijpen waarom ze zo gedreven over het onderwerp is.
Vervolgens start de inleiding over de kern van hoogsensitiviteit; hoe informatieverwerking bij een HSP verloopt. Ze houdt de uitleg zo praktisch mogelijk. In volgende afleveringen wordt er dieper op deze onderwerpen ingegaan. Zodat jij jezelf steeds beter leert begrijpen en meer te waarderen.
Duur: 24 minuten

Over de Hoogsensiviteit Podcast
De Hoogsensitiviteit Podcast wordt gemaakt door Adriana Visser; zij biedt exclusieve coaching aan hoogsensitieve professionals.
Zodat jij een bore-out of burn-out voorkomt en voor jouw Next Level in werkgeluk kiest.
In deze podcast bied ik jou inzicht en inspiratie. Zodat jij je als HSP echt gezien en gehoord voelt. Op de website van Adriana kun je meer informatie vinden over de onderwerpen die in de podcast besproken worden. www.adrianavisser.nl/blog

Kwetsbaar zijn, hooggevoeligheid en emoties

Podcast: Mens zijn, hoe doe je dat?

Onderwerp: Hoogsensitiviteit

Over de aflevering
“Welk liedje roept er speciale herinneringen bij je op”? Dat is de vraag die Iris aan Rachel stelt in deze bijzondere aflevering. Voor ze het wisten ging het gesprek over gevoelens en kwetsbaarheid. Onderwerpen die je niet zomaar dagelijks even op tafel gooit. Rachel vertelt hoe ze heeft geworsteld met hooggevoeligheid, Iris deelt hoe ze steeds meer leert om naar haar gevoel te luisteren. Het is een mooi gesprek geworden waarin ze beiden met de billen bloot gaan. Zelfs zo, dat ze twijfelden om deze aflevering wel online te zetten.
Duur: 41 minuten

Over 'Mens zijn, hoe doe je dat?' podcast
In deze podcast gaan Iris en Rachèl samen in gesprek over hoe het is om mens te zijn. Er bestaat nou eenmaal geen gebruiksaanwijzing, niemand die je vertelt hoe je mens moet zijn. Door te praten over onderwerpen die hen bezig houden en ze nieuwsgierig naar zijn, leren en inspireren zij iedere aflevering weer een klein beetje meer wat het inhoudt om mens te zijn.

Nuchter en ontspannen omgaan met hoogsensitiviteit

Podcast: de Tp-podcast

Onderwerp: Hoogsensitiviteit

Over de aflevering
Hoe weet ik dat ik hoogsensitief ben? Wat is hoogsensitiviteit eigenlijk? Hoe ga ik om met prikkels? Waarom raken dingen mij zo? Hoe moet ik naar mijn omgeving communiceren dat ik hoogsensitief ben? Ik ga erover in gesprek met Margreet Bronk. Margreet Bronk is HSP coach en weet alles over dit onderwerp. Margreet haar werkwijze is nuchter en ontspannen. Precies zoals het leven hoort te zijn! Je bent namelijk als HSP niet ziek of zielig. Meer hierover in deze aflevering.
Duur: 41 minuten

Over de podcast De Tp-Podcast
Heleen de Wit is gefascineerd door psychologie. Ze deed de studie Toegepaste Psychologie en begon een podcast met gasten van o.a. haar opleiding om de wereld kennis te laten maken met haar vakgebied. Inmiddels is zo ook opgeleid tot coach en begeleidt ze mensen met loopbaan en life coaching. In de podcasts interviewt zij gasten over diverse onderwerpen als psychische aandoeningen, karaktertrekken en algemene levenskwesties.
Te volgen via @coachheleen.

De impact van een trigger

Podcast: Happy Hooggevoelig

Onderwerp: Hoogsensitiviteit

Over de aflevering
Ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenissen kunnen veel impact hebben en je gedrag, gedachten en gevoel dagelijks beïnvloeden.
Je voelt je een aanstelster maar niets is minder waar. Hoe zit dat dan?
Duur: 18 minuten

Over de Happy Hooggevoelig podcast
Wil je met meer ontspanning, flow en zelfvertrouwen je leven leiden? Maken negatieve, onzekere gedachten, verdriet en twijfels jouw leven zwaar? In Happy Hooggevoelig neemt Marianne van der Werff je aan de hand mee naar een leven waarin je iedere dag mag genieten van wie je bent en wat je doet. Ze vertelt je alles over hoe je met minder hard werken méér in je kracht kunt staan, hoe je oude pijn kunt helen en hoe je positief denkt. Een podcast die je inspireert om je elke dag goed te voelen, ongeacht de omstandigheden! Samen op weg naar een licht en ontspannen leven. Ga je mee?

Hoe behoud je balans tussen onder- en overprikkeling

Podcast: HSP & Werk

Onderwerp: Hoogsensitiviteit

Over de aflevering
Als HSP heb je meer kans om overprikkeld of om onderprikkeld te raken. Het is zelfs mogelijk om het beiden te ervaren. Esther deelt haar ervaring en diverse tips om de balans te bewaren tussen deze twee uitersten.
Duur: 13 minuten

Over de HSP & Werk podcast
De HSP & WERK Podcast is een initiatief van Esther Kaastra, eigenaar en oprichter van HSP & Werk. Ze leert hoogsensitieve professionals, leiders en ondernemers werk creëren dat écht bij ze past. In de HSP & WERK podcast inspireert ze je graag over alles wat met hoogsensitiviteit en werk te maken heeft. Voor meer zingeving, uitdaging en energie.