Podcasts over...
introvert zijn

Introvert vs extravert zijn en socially awkward verhalen - wat ik wou dat ik wist podcast

Introvert vs. extravert zijn & socially awkward verhalen

Podcast: Wat ik wou dat ik wist

Onderwerp: Introvert zijn

Over de aflevering
In onze samenleving lijken extraverte personen soms wel eens gepresenteerd te worden als beter dan introverte personen. Maar in hoeverre is dat echt zo? In deze aflevering deel ik wat misvattingen over zowel extraverte als introverte mensen, vertel ik (als introvert zijnde) wat awkward momenten die ik in sociale situaties heb meegemaakt en geef ik je tips voor interessante persoonlijkheidstestjes. Duur: 52 minuten (hoofdonderwerp vanaf eind 16e minuut)

Over de ‘Wat ik wou dat ik wist’ podcast
Het leven als twintiger gaat gepaard met een hoop veranderingen, sommige leuk en sommige minder. De 28-jarige Kelly deelt in deze podcast haar ervaringen, gaat op zoek naar antwoorden, en gooit er af en toe ook nog wat celeb gossip en boekentips tussendoor. Een luchtig luistermomentje voor de twijfelende twintiger. Praat mee op Instagram via @watikwoudatikwistpodcast.

Introvert zijn en hoe dat alles veranderde

Podcast: Celine Charlotte

Onderwerp: Introvert zijn

Over de aflevering
In deze podcast gaat Charlotte van ‘t Wout in op het verschil tussen introvert en extravert, en de impact die dit op haar leven heeft. Sinds ze beseft dat ze een introvert is, plant ze haar leven ook daadwerkelijk anders in, en weet ze beter grenzen aan te geven en haar energie te bewaren.
Met C.Academy geeft ze hier ook een cursus over, kijk op haar account op Instagram @celinecharlotte als je daar meer over wilt weten.
Duur: 33 minuten

Over de ‘Celine Charlotte’ podcast
In deze podcast deelt Charlotte van ‘t Wout alles wat ze doet en meemaakt qua persoonlijke ontwikkeling en haar business. Van psychedelische thee drinken in de jungle tot aan hoe ik mijn eerste miljoen verdiende. En van een aflevering over onzekerheid en je 'blugh' voelen tot aan tips voor een huis kopen of meer met je Instagram doen.
Welkom bij deze openhartige podcast over persoonlijke ontwikkeling. Je vindt Celine Charlotte op Instagram @celinecharlotte.

Het misverstand over introverte en extraverte mensen

Podcast: 365 dagen succesvol

Onderwerp: Introvert zijn

Over de aflevering
`Veel mensen denken dat introverte mensen stil en teruggetrokken zijn en extraverte mensen alleen maar luidruchtig zijn en roepen om aandacht. Een definitie die niet klopt. Waar het werkelijk om gaat is waar je je energie vandaan haalt. Dat is voor mensen die zich introvert of extravert noemen niet echt nieuw, maar wat wel nieuw is voor veel mensen is dat 100% introvert of 100% extravert niet bestaat. Carl Jung - die de termen ooit uit diepte - benoemde dat je in die extremen prima voor ‘gek’ verklaard zou kunnen worden. Wanneer je je introvert of extravert opstelt, verschilt dus. David en Arjan bespreken in deze podcast hoe je de wereld beleefd als introvert of extravert en hoe je daar mee om gaat. Tof als je luistert.
Duur: 25 minuten

Over de ‘365 dagen succesvol’ podcast
In deze podcast show delen David en Arjan van 365 Dagen Succesvol praktische tips en overdenkingen op de 4 universele gebieden voor een gelukkig leven: gezondheid, werk, relaties en geld. Voor iedereen die aan de slag wil met persoonlijke ontwikkeling. In deze 20 minuten durende podcasts laten ze je nadenken over wat je nu echt wilt in je leven, maar óók hoe je dat kunt bereiken.
Raak geïnspireerd, vind antwoorden en geef richting en betekenis aan je leven.
Missie: Samen maken we van Nederland het gelukkigste land ter wereld.
Alles wat David en Arjan doen kun je volgen via @365dagensuccesvol en www.365dagensuccesvol.nl.

Hoe overleven in een extraverte wereld?

Podcast: Bruto Nationaal Geluk

Onderwerp: Introvert zijn

Over de aflevering
In deze uitzending leren we de échte definitie van introvert/extravert kennen, gaan we in gesprek met een koppel dat gezellig elk aan een kant van dat spectrum zit - en experimenteren we zelf met onze ideale introverte (Maaike) of extraverte dag (Eva).
In deze aflevering wordt o.a. besproken:
  • het boek ‘Stil. De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen’ van Susan Cain
  • de bijhorende test van Susan Cain: als je wil weten of je meer van de extraverte kant of juist van de introverte bent
  • hier kan je de uitgebreide MBTI-test doen, die niet-wetenschappelijke maar wel boeiende persoonlijkheidstest
  • en de Big Five persoonlijkheidstest, de wel wetenschappelijke maar minder vrolijk stemmende persoonlijkheidstest
Duur: 36 minuten

Over de Bruto Nationaal Geluk-podcast
Met pakkende verhalen én positieve psychologie willen Eva Moeraert en Maaike Verstraete het Bruto Nationaal Geluk van de lage landen omhoog krijgen.
Je kunt Bruto Nationaal Geluk volgen op Instagram @brutonationaalgeluk en www.brutonationaalgeluk.net.

Ja, je bent anders (als introvert)

Podcast: Superpower Podcast

Onderwerp: Introvert zijn

Over de aflevering
Maar anders zijn, hoeft niet te betekenen dat het verkeerd is, toch? In deze podcast leg ik uit wat het introverte brein anders maakt dan het extraverte brein. Zodat je beter gaat begrijpen waarom je als introvert meer alone time nodig hebt en je meer tijd nodig hebt om na te denken.
Duur: 17 minuten

Over de ‘Superpower Podcast’
De podcast waar jij weer in connectie komt met jezelf. Ik neem je mee naar wie jij bent en vooral wie jij wil zijn. Hoe jij wil dat jouw leven er uit ziet en waar jij jezelf nu tegenhoudt. We gaan ontdekken welke superkrachten er in jou verborgen zitten en deze naar boven brengen. De Superpower podcast wordt gemaakt door Anneke Procee, je kunt haar volgen via www.ankeprocee.nl en op Instagram @anneke.procee.